Welk inkomen past bij welke huurprijs?

Wat is voor jou de minimale huurprijs? En wat de maximale? Je ziet het hieronder.

Verhouding netto huur en gezinsinkomen
De verhuurders hebben afspraken gemaakt over de verhouding tussen huur en inkomen bij het toewijzen van woningen. OFW toetst bij elke toewijzing of het gezinsinkomen past bij de netto huur van de woning.

De netto huur is de kale huurprijs: de totale huurprijs zonder de servicekosten. Het gezinsinkomen (oftewel verzamelinkomen) is het inkomen dat het gezin samen verdient. Hiertoe behoort ook de medebewoner die niet op het huurcontract vermeld staat.  Het inkomen van eventuele kinderen telt hierbij niet mee. Let op: op basis van het inkomen op je inkomensverklaring wordt doorberekend wat je huidige inkomen is (het inkomen wordt ge├»ndexeerd).  

Inkomensverklaring
Het verzamelinkomen staat vermeld op een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Je kunt de verklaring gratis opvragen via de Belastingtelefoon 0800-0543. Vraag de inkomensverklaring op tijd aan, het duurt gemiddeld vijf werkdagen voor je de verklaring ontvangt. Zorg ervoor dat je bij het aanvragen van de verklaring je BugerServiceNummer (BSN) bij de hand hebt.  

Huur-inkomenstabel met ingang van 1 januari 2019

Met ingang van 1 januari 2019 gelden de volgende huur-inkomensgrenzen

Neem contact op

Contactgegevens

 

 

 

Contactformulier

Volg ons op Facebook!

Heb je een korte vraag en kun je het antwoord op onze website niet vinden? Stel hem via de Facebook chat! 

Telefonisch contact

Kun je geen antwoord vinden op je vraag. Je kunt ons op werkdagen bellen tussen 8.30 - 13.00 uur op telefoonnummer 0321- 38 55 00